De Rooi Pannen - Toerisme/Recreatie, Tilburg

Zelfstandig medewerker leisure en hospitality

Niveau 3

Je houdt niet van stilzitten en bent een echte gangmaker. Dan zou jij het goed doen als Zelfstandig Medewerker Leisure & Hospitality! Het Engelse woord 'leisure' betekent vrije tijd. In dit beroep maak je dus werk van vrije tijd! Je speelt de rol van gastheer bij bijvoorbeeld campings en bungalowparken. Je ontvangt de gasten aan de receptie en geeft ze informatie over wat er allemaal te doen is.
Jouw taak is om mensen te vermaken. Hiervoor bedenk en organiseer je activiteiten die te maken hebben met sport, spel, muziek en dans. Maar je organiseert ook wandeltochten en excursies. Je werkt met kinderen maar ook met volwassenen en bejaarden. Je bent een aanspreekpunt voor mensen met problemen en klachten.
Tijdens de opleiding leer je activiteitenprogramma's opstellen, omgaan met verschillende doelgroepen en hulp verlenen bij ongelukken. Daarnaast krijg je Engels en Duits. En je krijgt les in veiligheid en administratie.

BOL/BBL
Dit is een BOL-opleiding.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
  • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg met doorstroomvoorwaarden
  • lbo-, vbo-, of mavo-diploma
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
  • Diploma verwante beroepsopleiding op niveau 2

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Als Zelfstandig medewerker leisure & hospitality ga je aan de slag op campings, bungalowparken en groepsaccommodaties of in de dagrecreatie. Bij dagrecreatie kun je denken aan attractieparken en speeltuinen.
Je kunt ook verder leren en een opleiding volgen zoals leisure & hospitality executive.

Duur
Deze opleiding duurt 2-3 jaar.