Toeristisch Management

Niveau 2

Tijdens de opleiding Toeristisch Management wordt je ingewijd in de wereld van toerisme en reizen. Als toeristisch medewerker geef je informatie aan toeristen of sta je gasten te woord, bijvoorbeeld in een hotel. Je bent het 'gezicht' van de organisatie waar je werkzaam bent. Maar je kan ook taken op de achtergrond (back office) hebben. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van allerlei activiteiten, het maken van voorstellen voor brochures en/of foldermateriaal en het uitvoeren van allerlei PR-activiteiten. Ook kun je werkzaam zijn als gids of hostess en eventueel als reisbegeleiderAls toeristisch medewerker moet je zelfstandig kunnen werken en gevoel voor verantwoordelijkheid hebben. Je werkt zorgvuldig en geduldig. Daarnaast vind je het leuk om met mensen om te gaan. Je beschikt over goede contactuele vaardigheden, bent commercieel en goed verzorgd.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, worden de volgende voorwaarden gesteld:
- een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte of theoretische leerweg.
- mavo- of vbo-diploma op minimaal niveau c.
Toelating is ook mogelijk met een gelijkwaardige opleiding of met een overgangsbewijs naar de klas 4 van de havo.

Als je geen afgeronde vooropleiding hebt is het altijd mogelijk om een toelatingstest te doen. Dan heb je kans dat je alsnog wordt toegelaten.

Toekomstmogelijkheden

Werken:
Als toeristisch medewerker kan je aan de slag bij een VVV of ANWB-kantoor. Je kunt ook werken aan de receptie van een hotel of een bungalowpark in binnen- of buitenland, als gids, hostess of reisbegeleider.