ROC Tilburg - School voor Commerciële Dienstverlening, Tilburg

Medewerker marketing en communicatie

Niveau 4

Met de mbo-hbo opleiding Medewerker Marketing kunje alle kanten op. Na je opleiding help je bijvoorbeeld mee met alleE-marketing- en communicatieactiviteiten van je bedrijf. Je doet ditdoor de afdelingsmanager te ondersteunen bij het maken en uitvoeren vanmarketing- en E-business activiteiten.

Samen met je collega's verzamel en analyseer je gegevens over deafzetmarkten van het bedrijf. Ook de concurrenten houd je goed in degaten. Je maakt productpresentaties en organiseert verkoopacties. Dieleuke reclamecampagne, daar heb jij aan meegeholpen. Je maakt en deeltop social media voorlichtings - en promotiemateriaal, mailings ennieuwsbrieven. Ook schrijf je pers- en nieuwsberichten, maak jewebpagina’s bij en praat je met journalisten.

Onderneem je graag? Ondernemerschap is een belangrijk onderdeel vande opleiding. Dit betekent dat je tijdens de opleiding werkt aan hetontwikkelen van ondernemerscompetenties zoals: kansen in de markt zien,kansen verzilveren, een eigen stijl ontwikkelen, geen 9 tot 5mentaliteit, ambities hebben. Doelgericht werken, zelfstandigheid,innovatief vermogen en commercieel denken zijn enkele kwaliteiten vanondernemerschap. Tijdens de opleiding worden deze kwaliteitengecombineerd met de kennis en kunde die nodig zijn om een ondernemendeprofessional te worden.

Iets voor mij?

Ben je zelfstandig en werk je graag met andere mensen? Lijkt het jeleuk om innovatief bezig te zijn op een afdeling die zich bezig houdtmet marketing, E-commerce en E-business en commercieWeet jij klanten te verleiden tot een aankoop? Hou je van creatief encomercieel ondernemen? Vind je het leuk om steeds nieuwe dingen te doenen ben je in voor actie? Voldoe je aan de toelatingseisen voor dezeSprintopleiding? Dan is de opleiding Medewerker Marketing iets voor jou!

Toelatingseisen

  • Vmbo-diploma theoretische leerweg met gemiddeld een 7 of hoger op je diploma cijferlijst voor de vakken economie, wiskunde, Engels en Nederlands
  • Overgangsbewijs havo 3 naar 4
  • Overgangsbewijs vwo 3 naar 4
  • Economische mbo-opleiding op niveau 3

Toekomstmogelijkheden

Na het behalen van je diploma kun je kiezen om nog door te leren. Je kunt kiezen uit verschillende hbo-opleidingen zoals Commerciële Economie, Communicatiemanagement of Management, Economie en Recht (MER). Je kunt ook kiezen voor de NIMA Marketing (vervolg)opleidingen. Natuurlijk kun je ook direct gaan werken als medewerker op een reclamebureau, op een marketingafdeling, bij een beursorganisatie of in de evenementenbranche

Duur

Regulier: 3 jaar / Sprint mbo naar hbo: 2 jaar