ROC van Twente - leslocaties Almelo

Meubelstoffeerder

Niveau 2

Vind je het leuk om van iets ouds iets nieuws te maken? Kun je goed handwerken? Dan is de opleiding Meubelstoffeerder wat voor jou. Je werkt bij een bedrijf dat stoelen en banken opnieuw kan bekleden. Je moet meubels uit elkaar halen en ze repareren. Dan knip en snijd je de onderstoffering op maat en zet je de nieuwe stof met naalden vast. Daarna kun je alles bevestigen met lijm of stiksels. Je moet handig zijn met naaimachines en met naald en draad. Tijdens je opleiding leer je hoe je werktekeningen leest, hoe je stoelen en stof opmeet, en je leert hoe je de stof netjes bevestigt. Ook leer je alles over technieken voor het bekleden van meubels, en krijg je informatie over verschillende meubelstoffen. Je gaat werken met de nietmachines, naalden en de naaimachine.

BOL/BBL
Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen

- Diploma vmbo- basisberoepsgerichte leerweg
- Een overgangsbewijs van klas 3 naar 4 havo of vwo
- Een diploma havo of vwo (geeft recht op vrijstellingen)

Om een bbl-opleiding te volgen moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen baan hebt, moet je dit direct bij de intake melden.Instellingen kunnen extra eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze

Toekomstmogelijkheden

Als Meubelstoffeerder kun je aan het werk in een meubelfabriek, meubelstoffeerderij of een woninginrichtingbedrijf. Je kunt ook nog doorstuderen op het MBO niveau 3 voor bijvoorbeeld Allround Meubelstoffeerder.