Assistent mobiliteitsbranche

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Sleutel je graag aan je fiets, je brommer of de auto van je vader? Dan is de mbo-opleiding Assistent mobiliteitsbranche iets voor jou! Tijdens de mbo-opleiding Assistent mobiliteitsbranche leer je technisch inzicht te krijgen en hoeje mankementen kunt opsporen. Ook leer je hoe je op een goede en veilige manier eenvoudige reparaties moet uitvoeren. Daarnaast leer je hoe je eenvoertuig moet onderhouden. Daarnaast krijg je les in gevaarlijke en brandbarestoffen.

Als assistent mobiliteitsbranche ben je constant met auto's, motoren, brommers en fietsen in de weer. Je controleert of er iets aan de voertuigen mankeert. Als dat nodig is, voer je eenvoudige reparaties uit. Je vervangt onderdelen en maakt auto's en tweewielers schoon.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten aan deze opleiding is het volgende vereist:

  • Je hebt nog geen diploma
  • Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  • Je hebt 16 jaar of ouder

Let op: aan al deze eisen moet worden voldaan. Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan mag je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog geen 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Adres:
Postbus 636
7550AP Hengelo OV