Allround betontimmerman

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Tijdens de mbo-opleiding Betontimmerman leer je om aan de hand van tekeningen bekistingen te maken. Je leert van welk materiaal je de bekistingen maakt en hoe je die uiteindelijk weeruit elkaar moet halen. Ook leer je reparaties aan beton uit te voeren. Daarnaast leer je leiding te geven aan een team van medewerkers.

Beton is onmisbaar in de bouw. Maar voordat het vloeibare beton uit de molen een groot kantoorgebouw wordt, moet er veel gebeuren. Daar werkt een voortgezet betontimmerman aan mee. Als voortgezet betontimmerman maak je mallen (dat worden bekistingen genoemd) waarin het beton wordt gestort om het een bepaalde vorm te geven. Vaak werk je samen met een timmerploeg, waar je leiding aan geeft. Je controleert onder andere of ze het goede materiaal gebruiken voor de bekisting.

BOL/BBL
De mbo-opleiding Betontimmerman is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert tijdens de opleiding allround betontimmerman bekistingen maken. Je leert daarnaast hoe je ze moet plaatsen en hoe je ze na het betonstorten ook weer demonteert. Je leert hoe bouwtekeningen zijn opgesteld en je kan daarmee berekenen wat je moet doen op de bouwplaats. Tijdens de opleiding leer je werken met de verschillende materialen en gereedschappen. Ook leer je hoe je met prefab onderdelen kan werken. Je leert plannen en organiseren en de taken te verdelen. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Postbus 636
    7550AP Hengelo OV