Medewerker sport en recreatie

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Houd je niet van stilzitten en ben je een echte gangmaker? Dan zou jij het goed doen als leisure & hospitality assistent! Het Engelse woord 'leisure' betekent vrije tijd. Als leisure & hospitality assistent maak je dus werk van vrije tijd! Je werkt bijvoorbeeld op een camping of bij indoor-outdoorsportbedrijven. Het is jouw taak om de gasten te vermaken. Je helpt met het bedenken en organiseren van activiteiten op het gebied van sport, spel, muziek en dans. Ook organiseer je wandeltochten en excursies. Verder houd je een oogje in het zeil of alles goed en veilig gebeurt. Vaak ben je flexibel inzetbaar op andere afdelingen binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld bij de receptie of de souvenirwinkel.

Op school leer je hoe je een activiteitenprogramma kunt opzetten en uitvoeren. Ook leer je waar je op moet letten om activiteiten veilig te houden. Verder leer je omgaan met verschillende doelgroepen en hulp verlenen bij ongelukken.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je krijgt de vakken sport, spel en entertainment, zodat je leert welke activiteiten je kunt organiseren en hoe je die kunt begeleiden. Je leert hoe je creatieve activiteiten op kan zetten. Tijdens de opleiding is veel aandacht voor hospitality, dat is klantgerichtheid en klantvriendelijkheid. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Postbus 636
    7550AP Hengelo OV