Koning Willem I College - Economie, Den Bosch

Assistent mobiliteitsbranche

Niveau 1

Sleutel je graag aan je fiets, je brommer of de auto van je vader? Dan is de mbo-opleiding Assistent mobiliteitsbranche iets voor jou! Tijdens de mbo-opleiding Assistent mobiliteitsbranche leer je technisch inzicht te krijgen en hoeje mankementen kunt opsporen. Ook leer je hoe je op een goede en veilige manier eenvoudige reparaties moet uitvoeren. Daarnaast leer je hoe je eenvoertuig moet onderhouden. Daarnaast krijg je les in gevaarlijke en brandbarestoffen.

Als assistent mobiliteitsbranche ben je constant met auto's, motoren, brommers en fietsen in de weer. Je controleert of er iets aan de voertuigen mankeert. Als dat nodig is, voer je eenvoudige reparaties uit. Je vervangt onderdelen en maakt auto's en tweewielers schoon.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding zijn geen speciale toelatingseisen.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Assistent mobiliteitsbranche niveau 1 kun je werken in de werkplaats van een bedrijf in de mobiliteitsbranche. Denk aan tweewielerbedrijven, banden- en wielservice bedrijven of dieselmotorbedrijven