Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

AV-specialist

Niveau 4

Fotocamera kapot? Geen probleem, jij maakt hem wel. Een storing in je televisietoestel? Ook dat regel je binnen een paar minuutjes. Als dit voor jou geldt, ben jij geknipt voor de mbo-opleiding TV-Productie en Evenementen. Tijdens de opleiding TV-Productie en Evenementen leer je de technische aspecten van de apparatuur die jegebruikt. Je leert hoe je de apparaten bedient en wat je moet doen alser een technisch probleem ontstaat. Ook leer je hoe je een audiovisueelproject leidt en hoe je je collega┤s het beste aanstuurt.

Als specialist TV-Productie en Evenementen ben je dagelijks in de weer met audiovisuele apparatuur zoals televisiecamera’s, fotocamera's en geluidsopname-apparaten. Je werkt in opdracht van een regisseur of een bedrijf. Je bezoekt bijvoorbeeld de locatie waar gefilmd moet worden en bekijkt of alles wat de klant wil, technisch haalbaar is. Daarbij let je op de veiligheidseisen. Je stuurt je collega’s aan die alle apparatuur op de plaats van bestemming brengen. Vervolgens installeer en bedien je de apparatuur. Als er onverwacht iets misgaat zorg jij voor een creatieve oplossing.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen:

- Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg sector techniek. Heb je een diploma van de sector zorg & welzijn, landbouw of economie dan moet je wiskunde of natuur- en scheikunde 1 gedaan hebben).
- Mbo-diploma niveau 2 van een verwante opleiding met doorstroommodules en een positief advies.
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van mbo-opleiding AV-productie niveau 4 kun je onder andere aan de slag als beeldtechnicus, cameraman, fotograaf, geluidstechnicus, lichttechnicus of video-editor