Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Logistiek teamleider

Niveau 3

Logistiek teamleider is typisch een baan voor echte regelaars. Als logistiek groepsleider plan en organiseer je de werkzaamheden in het magazijn van een bedrijf. Je mag de boel niet in de soep laten lopen want anders kan het bedrijf haar producten niet meer verkopen. Je zorgt voor transport binnen het bedrijf, het plannen en verdelen van werk onder je medewerkers, en let erop dat bestellingen gedaan worden.

Je werkt zowel op kantoor als in het magazijn. Je houdt toezicht op je medewerkers en je controleert of het werk dat ze afleveren voldoende is. Veel werkzaamheden in een magazijn zijn geautomatiseerd. Daarom is het belangrijk dat je veel weet van logistieke systemen, automatisering, scanners en computers. Tijdens de opleiding leer je waar je op moet letten. Je leert het werk te plannen en zorgt dat alles wordt gedaan. Ook leer je hoe je je medewerkers moet aansturen en controleren. Je leert de materialen waarmee je werkt beheren en begrijpen. Bovendien leer je hoe je je werk moet rapporteren aan je leidinggevende.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Afgeronde vmbo-opleiding (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg) of overgangsbewijs havo of vwo 3 naar 4 of diploma op mbo-niveau 2. Let op: het kan zijn dat je deze opleiding eerst start op niveau 2 en dan doorstroomt naar de opleiding op niveau 3. Dit heeft te maken met de basisvaardigheden van het vak.

Om een bbl-opleiding te volgen, moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen baan hebt, meld je dit direct bij de intake. Je moet een baan hebben van minimaal 20 uur per weekEr zijn verschillende instroommomenten per jaar.

Toekomstmogelijkheden

Logistiek medewerkers zijn op veel plekken nodig. Bijvoorbeeld bij distributiecentra en productiebedrijven. Je kunt ook doorstuderen. Deze opleiding heeft een variant op mbo-niveau 4, namelijk logistiek supervisor

Duur

Deze opleiding duurt 1,5-2 jaar.