Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Logistiek medewerker

Niveau 2

Als logistiek medewerker werk je bij een bedrijf waar dagelijks allerlei goederen binnenkomen en uitgaan. Jouw rol in dit proces is belangrijk. Je zorgt voor het lossen, het sorteren en het opslaan van de goederen. Ook controleer je of alles is binnengekomen. Daarnaast zorg je er samen met je collega’s voor dat ook de verzending van goederen verloopt zoals het hoort. Omdat je omgaat met waardevolle spullen moet je zorgvuldig zijn en je taken precies uitvoeren. Soms heb je als logistiek medewerker ook contact met de klant. Tijdens de opleiding leer je hoe het verzenden en ontvangen van goederen werkt. Je leert waar je op moet letten bij het controleren van goederen en hoe je ze het beste kunt opslaan. Je leert samenwerken met je collega┤s en je aan de regels voor veilig werken te houden.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen

- Vmbo-diploma (basisberoepsgerichte leerweg sector economie. Heb je een diploma van de sector zorg & welzijn, landbouw of techniek, dan moet je wiskunde, economie of een tweede moderne taal gedaan hebben.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan de slag als logistiek medewerker bij voedselverwerkende bedrijven. Je kunt ook doorstuderen. Deze opleiding heeft een variant op mbo-niveau 3, namelijk meewerkend voorman of allround medewerker

Duur

Deze opleiding duurt 1-2 jaar