Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Middenkaderfunctionaris Verkeer en Stedenbouw

Niveau 4

Regelmatig worden er in Nederland nieuwe woonwijken gebouwd. Daar horen natuurlijk ook winkels, scholen en buurtcentra bij. De middenkaderfunctionaris helpt bij het ontwerpen van deze bouwprojecten. Als middenkaderfunctionaris bouw-infra werk je in de bouwsector. Je maakt en controleert bouwtekeningen, je houdt de administratie van een project bij en kijkt of de medewerkers van het project goed functioneren. Ook zorg je ervoor dat de financiën van een project op orde zijn.

Tijdens de opleiding leer je alles wat er komt kijken bij een baan als middenkaderfunctionaris bouw-infra. Je leert bouwtekeningen maken en begrijpen, leert bovendien alles over bouwconstructies en hoe je de bouw moet voorbereiden en uitvoeren. Ook leer je welke materialen je moet gebruiken en hoe je een kostenbegroting moet opstellen.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen
  • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg sector techniek. Heb je een diploma van de sector zorg & welzijn, economie of landbouw, dan moet je wiskunde of natuur- en scheikunde 1 gedaan hebben).
  • Mbo-diploma niveau 2 van een aanverwante opleiding met doorstroommodules en een positief advies.
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt werken voor een bouwbedrijf, in dienst van de gemeente of voor de Rijksoverheid. Doorstuderen met een opleiding bouwkunde op het HBO behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.