Koning Willem I College - Economie, Den Bosch

Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Niveau 1

Lijkt het je leuk om in de bouw te gaan werken, maar weet je nog niet precies wat je wilt doen? Dan is de mbo-opleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud misschien wel iets voor jou! Als assistent bouwen, wonen en onderhoud heb je namelijk mogelijkheden genoeg. Tijdens de opleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud leer je alles over bouwwerken, constructies, weg- en waterbouw en machines. Daarnaast leer  je hoe je met meetapparatuur, zoals waterpassen en radarlassers moetomgaan. Tot slot leer je hoe je je werk moet voorbereiden en hoe je kuntsamenwerken en overleggen met je collega’s. 

Als assistent bouwen, wonen en onderhoud help je bij allerlei werkzaamheden in de bouw en infra. Dat kan bijvoorbeeld zijn bij de bouw van woningen, de aanleg van een weg of een viaduct.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Je moet minimaal 16 jaar oud zijn.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud niveau 1 kun je aan de slag als assistent bij een bedrijf dat werkt in de bouw of infrastructuur. Je kunt er ook voor kiezen om verder te studeren door een opleiding in de bouwsector op mbo-niveau 2 te volgen

Duur

De opleiding duurt 1-2 jaar