Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Allround monteur mobiele werktuigen

Niveau 2

Een landbouwer heeft dagelijks veel verschillende machines en installaties nodig om zijn werk te kunnen doen. Dat geldt ook voor een wegenbouwer of bouwvakker. Als monteur mobiele werktuigen inspecteer en keur je zulke machines. Je weet dus veel van verschillende motoren en systemen, hydrauliek en remmen, chassis en carrosserie. Wanneer er iets kapot is, probeer je het te repareren zodat de boer, de wegenbouwer of de bouwvakker er weer mee aan de slag kan.

Tijdens de opleiding mobiele werktuigen leer je de technische vaardigheden die nodig zijn om machines te repareren en te onderhouden. Je leert bovendien om veilig en snel te werken.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen
  • Vmbo-diploma (basisberoepsgerichte leerweg sector techniek. Heb je een diploma van de sector zorg & welzijn, landbouw of economie, dan moet je wis-, natuur- of scheikunde 1 gedaan hebben.)

  • Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Eenmaal afgestudeerd kun je aan de slag bij een bedrijf in de grond-, water- en wegenbouw of mobiele interne transportmiddelenbranche. Je kunt ook doorstuderen, deze opleiding heeft een variant op mbo-niveau 3, namelijk allround monteur mobiele werktuigen.