Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Werkvoorbereider installaties

Niveau 4

Tijdens de opleiding Werkvoorbereider installatie werk je het ontwerp van een installatie verder uit. Je maakt berekeningen voor machines en materialen. Je berekent de kostprijs van producten en maakt planningen. Je overlegt later vaak met verschillende afdelingen van het bedrijf dus dit leer je ook tijdens deze MBO niveau 4 opleiding. Ook zorg je voor de tekeningen, materialen en gereedschappen. Zijn er problemen in de montage, dan los jij die op. Al met al leidt deze studie op voor een verantwoordelijke, belangrijke en interessante baan in de installatietechniek.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

-Diploma vmbo (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg);
-Overgangsbewijs havo of vwo 3 naar 4;
-Of een diploma op mbo-niveau 3.

Let op: het kan zijn dat je deze opleiding eerst start op niveau 3 en dan doorstroomt naar

Toekomstmogelijkheden

Als werkvoorbereider installatie kun je werken bij bedrijven die technische producten bij klanten installeren. Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven.

Ook kan je denken aan bedrijven in de metaalindustrie, mechatronica, klimaattechniek, koudetechniek, isolatietechniek enz.
Je kunt doorgroeien naar ontwerper, engineer of projectleider.

Je kunt ook doorleren en een verwante hbo-opleiding volgen.