Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Opperman bestratingen

Niveau 2

Werk je graag buiten? Ben je sterk en niet bang voor zwaar werk? Lijkt het je leuk om samen te werken in een klein team? Dan is de opleiding Opperman Bestratingen wat voor jou! Als opperman bestratingen kom je telkens ergens anders. Je werkt in weer en wind. Maar of de zon nu lekker schijnt of juist niet: jij laat je niet gek maken. De kwaliteit van jouw werk is altijd top.

Als opperman help je de stratenmaker bij zijn werk. Je bestraat onder meer wegen, stoepen en pleinen met stenen, tegels en keien. Je helpt ook bij het aanleggen van de goot. En je sluit putten en kolken aan op het riool. Je helpt ook mee met het plaatsen van straatmeubilair zoals verkeerszuilen, afvalbakken, bankjes en bloembakken.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

- Diploma vmbo- basisberoepsgerichte leerweg.

Om een bbl-opleiding te volgen moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen baan hebt, moet je dit direct bij de intake melden.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan de slag bij een GWW-bedrijf of bij de gemeente, de provincie of de overheidOf je kunt doorleren, bijvoorbeeld voor stratenmaker.