Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Werk jij graag met je handen en ben jij graag in de buitenlucht? Dan is de opleiding tot Allround metselaar inclusief nieuwe metseltechnieken misschien iets voor jou! Tijdens de opleiding Allround metselaar nieuwe metseltechnieken leer je eenvoudig en complex metselwerk uit te voeren met behulp van nieuwe metseltechnieken en nieuwe theorieën. Voor deze opleiding is het van belang dat je twee rechterhanden hebt, goed met verschillende mensen om kunt gaan en bestand bent tegen weer en wind.

 Als Allround metselaar inclusief nieuwe metseltechnieken werk je voornamelijk aan nieuwbouwproducten waarbij je de nieuwste metseltechnieken gebruikt. Je doet dit in overleg met de opdrachtgever en jouw leidinggevende. Nadat je alles ter plaatse hebt bekeken maak je een plan van aanpak, waarna het echte werk voor jou begint! Je bereidt je werk voor, controleert het stelwerk en maakt de stenen op maat. Daarna verwerk je deze stenen, waarbij je nieuwe metseltechnieken gebruikt

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

 

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Adres:
    Onderwijsboulevard
    5223 DE 's-Hertogenbosch
    E-mail: