Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Allround timmerman

Niveau 3

Tijdens de opleiding Allround timmerkracht restauratie leer je oud timmerwerk te restaureren, waarbij je soms oude technieken gebruikt. Verder leer je omgaan met allerlei gereedschappen en houtbewerkingsmachines en leer je vaktekeningen te maken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan je beroepshouding.

Als allround timmerkracht restauratie werk je in de restauratie bij kleine of middelgrote bouwbedrijven. Ook werk je af en toe in de werkplaats. Je restaureert oud timmerwerk, soms ook volgens oude technieken. Als Allround timmerkracht verricht je de meer ingewikkelde timmerwerkzaamheden. Naast onderdelen als kozijnen, ramen, deuren, trappen, vloeren en balklagen, verricht je ook bijzonder timmerwerk. Na afloop van de timmerwerkzaamheden controleer je je eigen werk en dat van je collega’s.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan een van de volgende eisen voldoen:

òvmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg
òovergangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Er kunnen aanvullende eisen worden gesteld. Voor meer informatie hierover kun je de instelling van jouw keuze raadplegen.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding Allround timmerkracht restauratie kan je aan de slag in de restauratie bij kleine of middelgrote bouwbedrijven. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren door de opleiding uitvoerder bouw te volgen op mbo niveau 4