Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Procesoperator B

Niveau 3

Heb jij interesse in techniek en ben jij gek op machines? Dan is de opleiding tot Allround operator misschien iets voor jou! Tijdens de opleiding Allround operator leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat het productieproces in een fabriek goed verloopt. Je keert gebruik maken van zeer uiteenlopende controle- en bedieningsapparatuur, variërend van controle- en bedieningsorganen van machines en apparaten tot een centrale controlekamer met geïntegreerde meet- en regelfuncties voor de bewaking en sturing van het productieproces. Daarnaast leer je je collega operators begeleiden en instrueren bij productiewerkzaamheden.

Als Allround operator bestaat je werk uit het regelen en controleren van installaties en meet- en regelapparatuur of het helpen ombouwen van een productielijn. Het gaat bijvoorbeeld om installaties die golfkarton maken van papier, flessen afvullen of producten verpakken. Je werkt onder leiding van de wachtchef of hoofdoperator, maar je hebt een eigen verantwoordelijkheid en voert veel opdrachten zelfstandig uit.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan een van de volgende eisen voldoen:

òvmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg; Techniek
òovergangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding Allround operator kan je aan de slag als allround operator B in de procesindustrie. Ook kun je doorstromen naar mbo niveau 4 en de opleiding Allround Operationeel Technicus of de specialistenopleiding Operator C volgen

Je kunt dit soort werk onder andere doen bij energiebedrijven.