Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Als machinist grondverzet werk je met behulp van machines onder andere aan het graven van sloten, bouwputten of sleuven. Ook doe je grondwerk langs de weg zoals het opschonen van een berm of het afwerken van een talud. Tijdens de opleiding leer je om met grondverzetmachines te werken. Je krijgt les in welke machines er allemaal zijn, bijvoorbeeld hydraulische graafmachines, draglines of bulldozers. Je leert de machines bedienen en besturen.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert hoe je moet werken met graafmachines en wiellaadschoppen (shovels). Je leert ook dat je niet zomaar kan gaan graven, maar goed moet letten op kabels en rioleringen. Daarnaast leer je hoe de machines in elkaar zitten en leer je ze te onderhouden en repareren. Jouw werk heeft invloed op de omgeving, dus je leert ook hoe je veilig werkt. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Onderwijsboulevard
    5223 DE 's-Hertogenbosch
    E-mail: