Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Vakman gww

Niveau 2

Werk jij het liefst in de buitenlucht en wil jij ergens flink je schouders onderzetten? GWW staat voor grond-, weg- en waterbouw. Met de opleiding vakman GWW op MBO niveau 2 leg je infrastructuur aan, vooral wegen en rioleringen. Je werkt aan de hand van tekeningen. Je graaft sleuven en sloten en maakt wegfunderingen en wegverhardingen. Je plaatst ook straatmeubilair zoals verkeerszuilen, bloembakken en bankjes.Tijdens de opleiding leer je werken met tekeningen. Verder krijg je les in de apparaten waarmee je werkt. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe je veilig werkt.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- VMBO-opleiding
- Afgeronde opleiding basisberoepsgerichte leerweg

Om een bbl-opleiding te volgen moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf. Wanneer je geen baan hebt dien je dit direct bij de intake melden. Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan het werk bij een bedrijf in de grond-, weg-, en waterbouwsector of bij de gemeente, de provincie of de overheid. Doorstuderen op mbo-niveau 3 kan ook, bijvoorbeeld de opleiding Allround vakman gww.

Duur
Deze opleiding duurt 2-3 jaar.