Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Autotechnicus

Niveau 2

Houd je van auto’s? Vind je elektronica interessant? Dan is de mbo-opleiding autotechnicus misschien wat voor jou! Tijdens de opleiding Autotechnicus leer je werken met de specialistische apparaten die horen bij het vak autotechniek. Ook leer je grondige diagnoses stellen en daarna deauto te repareren. Natuurlijk is ook de samenwerking met jemedestudenten van belang.

Als autotechnicus ben jij heel belangrijk voor elke garage of autobedrijf. Je weet alles van de verfijnde elektronica waarmee auto’s tegenwoordig zijn uitgerust. Tegenwoordig hoef je niet meer de hele dag onder een auto te liggen om ‘m te repareren. Je gebruikt digitale testers en meetapparatuur en zoekt zo de storingen op. Je werkt veel met collega’s samen aan een klus.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Diploma vmbo-basisberoepsgerichte leerweg of vergelijkbaar
Instellingen kunnen extra eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding Autotechnicus niveau 2 kun je aan het werk als autotechnicus bij grote of kleine garages en autobedrijven. Je kunt ook doorstuderen op het mbo niveau 3 voor eerste autotechnicus. Hiermee krijg je meer zelfstandigheid.

Duur
Deze opleiding duurt 2-3 jaar.