Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Technisch Specialist Personenautos

Niveau 4

Hou je ervan om je op één ding te richten? Hou je van auto's, techniek en sleutelen? Wil je graag problemen aan auto’s oplossen die niemand anders kan oplossen? Dan is Technisch Specialist Personenauto’s wat voor jou. Eenvoudige taken laat je over aan andere technici, jij houdt je voornamelijk bezig met het oplossen van echt lastige problemen. Je zoekt de oorzaak van technische problemen en maakt een reparatieverslag. Je onderhoudt contacten met klanten en leveranciers en stuurt collega’s aan.

Tijdens je opleiding leer de technische vaardigheden die je nodig hebt om moeilijke reparaties uit te voeren. Ook leer je grondige diagnoses stellen en rapporten op te stellen. Je leert over computersystemen in auto's. Bovendien leer je kostenbewust werken in een autogarage of autobedrijf en leer je veel over communicatie en klantgericht handelen.

Voor monteurs die een extra uitdaging zoeken en voor studenten die hoog in willen stappen, is deze 4-jarige MBO opleiding de juiste keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Een kaderberoepsgerichte of gemengde of theoretische leerweg sector Techniek
- Een kaderberoepsgerichte of gemengde of theoretische leerweg sector Economie/ Zorg & Welzijn/ Landbouw met een sectorvak techniek
- Een vmbo-diploma
- Een Mbo-diploma niveau 2/3 van een verwante opleiding met een positief advies.
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Instellingen kunnen extra eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Als personenautotechnicus kun je aan de slag bij autobedrijven en revisie-en dieselmotorbedrijven. Je kunt doorgroeien naar technisch specialist, voorman, werkplaatsmanager of servicemonteur.

Je kunt ook doorstuderen op het hbo, kies dan een aanverwante technische opleiding.