Koning Willem I College - Economie, Den Bosch

Bedrijfsautotechnicus

Niveau 2

Vind je bedrijfsauto’s leuker dan personenauto’s? Werk je graag met elektronica? Dan is de mbo-opleiding bedrijfsautotechnicus misschien wel wat voor jou! Tijdens de opleiding Bedrijfsautotechnicus leer je de technische vaardigheden die je nodig hebt om reparaties uit tevoeren. Je leert over de computersystemen in bedrijfsauto's. Daarnaastleer je werken volgens de milieukeuringen en veiligheidsvoorschriften.

Moderne auto’s zijn uitgerust met verfijnde elektronica. Als bedrijfsautotechnicus heb je verstand van digitale testers en meetapparatuur. Deze kennis gebruik je om een storing te vinden. Je onderzoekt de auto op mankementen en repareert ze. Je voert onderhoudsbeurten uit voor kleine bedrijfswagens maar ook vrachtwagens.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Diploma vmbo- basisberoepsgerichte leerweg.
Instellingen kunnen extra eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Bedrijfsautotechnicus niveau 2 kom je te werken op een werkplaats van een autobedrijf of op een werkplaats van een autolease bedrijf. Je kunt ook doorstuderen op het mbo niveau 3 voor Eerste Bedrijfsautotechnicus.

Duur
Deze opleiding duurt 2-3 jaar.