Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Eerste Bedrijfsautotechnicus

Niveau 3

Vind je bedrijfsauto’s en vrachtwagens interessant? Kun je snel en nauwkeurig werken? Dan is Bedrijfsautotechnicus wat voor jou. Moderne wagens zijn uitgerust met verfijnde elektronica dus je hebt verstand van digitale test- en meetapparatuur. Dit gebruik je om een storing te vinden. Je onderzoekt de auto op mankementen en kunt ze repareren. Je bent goed in uitleggen en kunt de collega’s die onder je werken goed vertellen wat ze moeten doen.

Tijdens je opleiding leer de technische vaardigheden die je nodig hebt om ingewikkelde reparaties uit te voeren. Je leert over de computersystemen in auto's. Daarnaast leer je werken volgens de milieukeuringen en veiligheidsvoorschriften. Je leert rapporten schrijven en duidelijk communiceren met collega’s.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Een kaderberoepsgerichte of gemengde of theoretische leerweg sector Techniek
- Een kaderberoepsgerichte of gemengde of theoretische leerweg sector Economie/ Zorg & Welzijn/ Landbouw met een sectorvak techniek
- Een vmbo-diploma
- Een Mbo-diploma niveau 2 van een verwante opleiding bijvoorbeeld bedrijfsautotechnicus
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Instellingen kunnen extra eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze

Toekomstmogelijkheden

Als Eerste Bedrijfsautotechnicus kun je aan de slag op een werkplaats van een autobedrijf of op een werkplaats van een autolease bedrijf. Je kunt ook doorstuderen op het mbo niveau 4 voor Eerste Bedrijfsauto Elektricien, Werkplaatsmanager Bedrijfsauto's, Bedrijfsleider of Praktijkinstructeur.

Duur
Deze opleiding duurt 2-4 jaar.