Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Vind je het leuk om instructies op te volgen? Lijkt het werken met hout jou wel aantrekkelijk? Dan is de mbo-opleiding Assistent houtbranche misschien wel iets voor jou. Tijdens de opleiding Assistent houtbranche leer je alles over houtsoorten en hun kenmerken. Je leert werken inteamverband en oefent met mondelinge opdrachten. Daarnaast doe jeervaring op met bepaalde zaagmachines waarbij je op de veiligheidmoet leren werken.

Als assistent houtbranche zorg je ervoor dat de werkplaats in bijvoorbeeld de houthandel er schoon uitziet. Je haalt afval en houtresten op en veegt de vloer. Ook haal je plaatmateriaal uit het magazijn of help je met het inladen van producten op de vrachtwagen. Je let op dat het materiaal niet kan beschadigen tijdens het transport.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten aan deze opleiding is het volgende vereist:

  • Je hebt nog geen diploma
  • Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  • Je hebt 16 jaar of ouder

Let op: aan al deze eisen moet worden voldaan. Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan mag je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog geen 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Adres:
Onderwijsboulevard
5223 DE 's-Hertogenbosch
E-mail: