Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Allround montagemedewerker industrieel produceren met hout

Niveau 3

Lijkt het je leuk om te werken aan de bouw van panden, maar doe je dat het liefst binnen? Ben je handig en precies? En lijkt het je wat om collega’s aan te sturen? Dan is de opleiding Allround montagemedewerker gevelelementen misschien wel iets voor jou! Tijdens de opleiding Allround Montagemedewerker industrieel produceren met hout leer je bijzondere ramen, deuren en kozijnen te maken en machinale bewerkingen uit te voeren als zagen en schaven. Daarnaast leer je hoe je onderdelen moet monteren en hoe je met elektrisch gereedschap omgaat. Tot slot leer je hoe je de voortgang en kwaliteit van producten bewaakt en hoe je collega’s moet begeleiden en instrueren. Je krijgt daarnaast vakkens als rekenen, Nederlands en Loopbaan en Burgerschap. Voor deze opleiding is het van belang dat je handig en precies bent.

Als Allround Montagemedewerker industrieel produceren met hout maak je ramen, deuren en kozijnen en werk je op de montageafdeling van een timmerfabriek waar voornamelijk gevelelementen en gevelvullende elementen worden gemaakt. Je werkt aan de hand van werktekeningen. Bij je werk maak je veel gebruik van houtbewerkingsmachines. Verder plaats je ruiten en monteer je hang- en sluitwerk. Naast de ‘standaardproducten’ werk je ook wel eens aan bijzonder materiaal. Soms verlaat je de montageafdeling om elementen naar de plaats van bestemming te transporteren. Daar plaats je ze op de goede plek. Naast dit vakwerk kun je ook collega’s aansturen en ze instructies geven. Je houdt de voortgang van hun werk in de gaten en controleert het resultaat.

BOL/BBL

Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan minimaal een van de volgende eisen voldoen
  • Vmbo-diploma Techniek (gemengd, kader of TL)
  • Overgangsbewijs HAVO/VWO 3-4
  • MBO diploma niveau 2

Heb je wel een VMBO-diploma, maar in een andere sector? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden instromen. Vraag dit bij de school van jouw keuze na.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding Allround Montagemedewerker industrieel produceren met hout kan je gaan werken op de montageafdeling van een timmerfabriek. Je kunt ook doorstuderen, bijvoorbeeld voor meewerkend leidinggevende montage timmerindustrie op mbo niveau 4.