Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Montagemedewerker industrieel produceren met hout

Niveau 2

Lijkt je het leuk om mee te werken aan een goed en mooi huis? Kun je tegelijk snel en geconcentreerd werken? Dan is montagemedewerker industrieel produceren met hout wat voor jou. Je werkt dan bij een bedrijf dat complete raamkozijnen of houten skeletten van huizen aanlevert.

Je werkt alleen of in een team, want niet alle kozijnen kun je in je eentje in elkaar zetten. Verder help je met inladen van de producten op vrachtwagens en zorg je ervoor dat ze tijdens de reis niet beschadigen.

Tijdens de opleiding leer je alles over houtbewerken, lijmsoorten en timmerproductie. Je leert werktekeningen lezen en opdrachten correct uitvoeren. Je werkt veel met machines en leert hoe je ze veilig kunt gebruiken.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Diploma vmbo-basisberoepsgerichte leerweg of vergelijkbaar.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Als montagemedewerker industrieel produceren met hout werk je in een timmerfabriek of in de houtverwerkende industrie. Je kunt ook nog doorstuderen op het MBO niveau 3 voor bijvoorbeeld Allround montagemedewerker timmerindustrie of Allround houtskeletbouwer.