Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Technicus engineering

Niveau 4

Kun je goed denken in concepten en modellen en heb je een brede belangstelling voor techniek? Misschien spreekt de baan Technicus Engineering je aan. Als Technicus Engineering ben je bezig met het ontwerpen, maken, onderhouden of verkopen van producten en systemen. Van bijvoorbeeld kopieermachines en airconditioningssystemen tot liften of zelfs volautomatische melkmachines voor de boer.

Dit is een breed vakgebied, je kunt dus op allerlei plekken terecht komen. Je kunt aan de slag als ontwerper, projectleider of verkoper in de werktuigbouwkunde, elektrotechniek, mechatronica en installatietechniek. In bedrijven die werken met metaal kun je bijvoorbeeld aan de slag bij de technische dienst of op de afdeling storing en onderhoud. Bij productie-, installatie en servicebedrijven werk je aan elektrotechnische machines, apparatuur en installaties.

Tijdens de opleiding leer je klantgericht werken en conceptueel denken. Ook leer je rekening houden met de kosten en de kwaliteit van het product waar je mee bezig bent.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- VMBO-opleiding

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan de slag bij bedrijven in de werktuigbouwkunde, mechatronica, elektrotechniek en installatietechniek. Doorstuderen kan ook, bijvoorbeeld bij technische/natuurkundige hbo-opleidingen zoals werktuigbouwkunde, elektrotechniek en industrieel product ontwerpen.