Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Ontwerpend Leer- en Textielverwerker

Niveau 4

Jij steekt het liefst zelf je handen uit je mouwen en vindt het heerlijk om bijvoorbeeld met glas, leer, hout, aardewerk of stof te werken. Als je de kans krijgt maak je de mooiste dingen. Daarbij volg je niet de platgetreden paadjes of een uitgekauwd concept, nee, je bedenkt het liefst zelf hoe je iets gaat aanpakken en gebruikt je creativiteit. Herkenbaar? Dan is de mbo-opleiding Creatief vakman misschien wel wat voor jou! Tijdens de opleiding Creatief vakman leer je werken met allerlei materialen, afhankelijk van de richting die je kiest. Je leert een opzet van een product tebedenken, de kosten in te schatten en het idee uit te werken. Ook leerje hoe je een eigen onderneming kunt opzetten. Hier komt veel bijkijken, zoals reclame maken, opdrachten binnen halen, debedrijfsadministratie en de financiën.

Als creatief vakman maak je unieke producten, met de hand. Bijvoorbeeld een vaas of een glas-in-lood raam. Meestal doe je dit in opdracht van een klant. Je moet goed luisteren naar wat de klant wil en hem overtuigen van je deskundigheid. Je werkt vaak als zelfstandig ondernemer.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
-VMBO-diploma

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Creatief vakman niveau 4 kun je eigen onderneming starten. Je kunt ook doorstromen naar de kunstacademie, modeacademie of de studie voor industriële vormgeving op hbo-niveau.