Koning Willem I College - Techniek, Den Bosch

Junior stylist

Niveau 4

Zo gek op kleding dat je kastdeuren niet meer dicht kunnen? Dan is de opleiding medewerker styling misschien wel iets voor jou.

Als medewerker styling ga je op basis van de ideeën, thema’s en kenmerken van de stylist aan het werk. Je verzamelt om te beginnen de juiste materialen en accessoires. In overleg met de stylist bekijk je wat er anders moet en wat jullie kunnen aanvullen.

Je stelt samen met de stylist een collectie samen en maakt van elk deel technische tekeningen en stylesheets. Deze bied je ook aan aan de leveranciers. Je past de ontwerpen op een paspop en past ze indien nodig aan. Vanaf de pop werk je toe naar een pre-production sample die jij denkt goed te kunnen verkopen.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen
  • Vmbo-diploma basis, gemengd of kader (Economie)
  • Overgangsbewijs HAVO/VWO 3-4
  • Diploma verwante beroepsopleiding op niveau 3

Heb je wel een VMBO-diploma, maar in een andere sector? Dan kun je onder bepaalde voorwaarden toch instromen. Vraag dit bij de school van jouw keuze na.

Toekomstmogelijkheden

Als medewerker styling werk je bij een kledingbedrijf of in een bedrijf dat zich bezig houdt met kleding. Je werkt op de afdeling ‘Styling’ of ‘Productontwikkeling’.