Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Krijg jij meer dan eens te horen ‘zit nou eens stil joh!’, maar k·n jij gewoon niet stilzitten en ben jij op je best als je in het midden van de belangstelling staat? Denk dan eens na over de opleiding tot Artiest. Het basisgedeelte van de mbo-opleiding Artiest is vooral organisatorisch van aard. Je leert hier hoe je als artiest werk vindten houdt. Je artistieke en creatieve kanten kun je helemaal tot uitinglaten komen in de uitstroomdifferentiatie van jouw keuze.

Licht uit, spot aan! Een artiest is in staat een publiek te vermaken en te boeien door gebruik te maken van muziek, drama, dans of een combinatie daarvan. Voordat je een rol hebt, doe je eerst auditie en je repeteert natuurlijk veel. Je bent altijd in topconditie want lichamelijk wordt er veel van je gevraagd. Als artiest moet je ook je hersens laten kraken en je ondernemersgeest aanspreken, anders overleef je het niet op de arbeidsmarkt.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Aanvullende eisen: Voor deze opleiding kan een school aanvullende eisen stellen op het gebied van creatieve en artistieke aanleg én de technische en fysieke (lichamelijke) geschiktheid.
    Adres:
    Vlijmenseweg 2
    5223 GW 's-Hertogenbosch
    E-mail: