Gevorderd medewerker havenoperaties

Niveau
Duur
Sector
Meer weten over deze opleiding? Ga naar de website voor meer informatie.
https://mbo-stc.nl/opleidingen/gevorderd-medewerker-havenoperaties

Tijdens de mbo-opleiding Coördinator havenoperaties leer je omgaan met de werktuigen die voor de op- en overslag in de haven worden gebruikt, zoals zware vorkheftrucks en trekkers. Je leert ookverschillende technieken voor laden en lossen. Bovendien leer je hoe jeeen werkvoorbereiding moet maken voor andere medewerkers en hoe je eenplanning voor de distributie van goederen in de haven maakt.

Op de schepen die dagelijks uit de Nederlandse havens vertrekken, worden tonnen goederen vervoerd naar nationale en internationale bestemmingen. De opslag en het vervoer van deze goederen op de haven ligt in handen van zogenaamde overslagbedrijven. Die bedrijven slaan de goederen op en transporteren ze naar de schepen. Als coördinator havenoperaties geef je leiding aan dat proces. Je besteedt je tijd onder andere aan het plannen van het logistieke proces en de administratieve afhandeling. Ook zorg je ervoor dat er genoeg personeel is en dat iedereen zich aan de veiligheidseisen houdt.

BOL/BBL

De de mbo-opleiding Coördinator havenoperaties kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert werken met allerlei grote machines als vorkheftrucks, terminaltrekkers en laadschoppen. Veiligheid staat voorop, dus je leert waar je op moet letten om alles veilig over te laden. Je leert hoe de opslag werkt van stukgoed en containers. Omdat je ook met gevaarlijke stoffen zult werken, leer je aan welke veiligheidseisen dit moet voldoen. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Waalhaven zuidzijde 16
    3088 HH Rotterdam
    Tel: