ROC West-Brabant - Florijn College, Breda

Vestigingsmanager groothandel

Niveau 4

Heb je altijd een leidinggevende functie gewild? Kun je goed met personeel omgaan? Kun je zowel instructie geven als luisteren naar je medewerkers en heb je geen gat in je hand? Dan is de opleiding vestigingsmanager groothandel iets voor jou. Als vestigingsmanager beheer je een vestiging tot ongeveer 25 medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor de hele gang van zaken in en om het bedrijf. Zo begeleid en coördineer je alle werkzaamheden binnen de vestiging. Je stuurt de medewerkers aan en zorgt ervoor dat de vestiging de geplande omzet binnenhaalt. Ook zorg je ervoor dat er altijd genoeg voorraad in de winkel ligt.

Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je een verkoopbudget opstelt. Ook leer je hoe je de administratie van een vestiging doet en je leert de voorraad van een winkel te beheren. In een winkel is de klant koning, dus je leert ook hoe je gesprekken moet voeren met klanten en hoe je ervoor kunt zorgen dat de winkel er piekfijn uitziet. Bovendien leer je een tweede vreemde taal.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen
  • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg sector economie. Heb je een diploma van de sector zorg & welzijn, landbouw of techniek, dan moet je wiskunde, economie of een 2e moderne vreemde taal hebben gedaan).
  • Mbo-diploma niveau 2 of hoger van verwante opleiding met doorstroommodules en een positief advies, bijvoorbeeld exportmedewerker binnendienst of assistent exportmanager.
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Eenmaal afgestudeerd kun je aan de slag in een groothandel. Als je wilt doorstuderen op het hbo kun je bijvoorbeeld commerciële economie, small business of retail management gaan doen.