Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur

De opleiding tot Algemeen Secretaresse leidt op tot een veelzijdig beroepsbeoefenaar. Een secretaresse is een echte duizendpoot. Je werkt voor je leidinggevende, je collega’s en voor mensen van buiten. Je voert routinematig secretariële taken uit zoals het opstellen van brieven of de notulen van een vergadering uitwerken. Je maakt afspraken met klanten of collega’s en houdt de agenda bij. Je neemt de telefoon aan, verbindt door en handelt vaak vragen zelf af. Je ontvangt klanten en stuurt hen naar de juiste persoon. Als secretaresse organiseer je regelmatig kleine bijeenkomsten en bereidt je vergaderingen voor. Daar komt veel bij kijken. Je maakt een planning en een deelnemerslijst. Je legt afspraken vast, je regelt een vergaderzaal en je verstuurt de uitnodigingen.

Geen dag is hetzelfde als je secretaresse bent. Dat maakt het werk leuk en afwisselend. Soms is het druk omdat er veel werk tegelijk op je bureau terechtkomt. Daarom is het belangrijk dat je altijd rustig blijft. En als er eens iets misgaat, dan los jij dat snel en handig op. Voor deze werkzaamheden zijn sterke communicatieve vaardigheden nodig en ook een zekere mate van assertiviteit.

BOL/BBL

Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding. Deze opleiding heeft daarnaast verplichte kennismakingsactiviteiten, na je aanmelding zul je hier meer informatie over krijgen.

Adres:
Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda