ROC West-Brabant - Markiezaat College, Bergen op Zoom

Gevelbehandelaar voegbedrijf

Niveau 2

Heb je oog voor detail en geen last van hoogtevrees? Ga dan aan de slag als voeger of gevelbehandelaar. Als gevelbehandelaar werk je mee aan de restauratie van woningen en andere gebouwen. Als voeger werk je daarnaast ook in de nieuwbouw. Je bent vooral bezig met gevels van steenachtige materialen. Jouw werk is altijd duidelijk te zien, dus het is belangrijk dat je zorgvuldig werkt. Vaak sta je hoog balancerend op een steiger, of zelfs op een hoogwerker. Wat je precies doet hangt af van het bedrijf waar je werkt. Elk bedrijf heeft weer zijn eigen specialiteit en werkgebied. Je bent meestal buiten bezig. En begin maar vast met spierballen kweken, want deze job is lichamelijk best zwaar.

Tijdens je opleiding Voeger/gevelbehandelaar leer je omgaan met de apparaten waarmee je voegen en gevels kunt aanbrengen en vernieuwen. Ook leer je hoe je kunt zorgen voor een veilige werksituatie.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Een vmbo-opleiding basisberoepsgerichte leerweg
- Een assistentenopleiding of een opleiding van gelijkwaardig niveau.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze

Toekomstmogelijkheden

Je kunt gaan werken in de nieuwbouw en de renovatie van allerlei gebouwen.

Doorstuderen kan ook. Je kunt doorstromen naar andere bouwberoepen op niveau 2, bijvoorbeeld metselaar. Ook kun je doorstuderen op mbo-niveau 4 voor Kaderfunctionaris bouw en infra.