Vakexpert teelt en groene technologie

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Zoek je een leidinggevende baan en heb je iets met planten? Dan is middenkaderfunctionaris plant dé baan voor jou! Je hebt de leiding over (een afdeling van) een bedrijf. Je maakt werkplanningen en verdeelt het werk over de medewerkers. Je controleert het werk en stuurt het team aan. Je hebt werkoverleg met medewerkers en houdt beoordelingsgesprekken.

Ook hou je je bezig met de in- en verkoop van planten. Daarnaast overleg je veel met klanten, in- en verkopers en leveranciers. Je maakt afspraken met ze en onderhandelt over prijzen. Ook denk je mee over het management van het bedrijf. Je voert de bedrijfsplannen uit op jouw afdeling. Tijdens de opleiding kom je alles te weten over het kweken en verzorgen van plantsoorten, en over werktuigen en trekkers. Daarnaast leer je hoe je een financiële administratie bijhoudt en hoe je begrotingen maakt. En je leert onderhandelen met klanten en leveranciers.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert allerlei zaken die van belang zijn voor een teeltopleiding. Denk bijvoorbeeld aan teeltvoorbereiding, oogst, bodemkunde, techniek, gewasbescherming en kwaliteitszorg. Je leert daarnaast ook het werk te plannen en organiseren, budgetteren en leiding geven. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Frankenthalerstraat 13
    4816 KA Breda