ROC West-Brabant - Radius College, Breda

Medewerker beheer ICT

Niveau 3

In bedrijven en op scholen zijn computernetwerken onmisbaar. Die moeten dus altijd goed werken. Als medewerker beheer ICT zorg je er samen met je collega┤s voor dat computersystemen goed werken. Je verhelpt bijvoorbeeld storingen. Ook regel en bewaak je de toegang van de gebruikers tot het systeem. Als je bij een helpdesk gaat werken, geef je mensen uitleg over hoe ze op het systeem kunnen werken en je helpt ze problemen op te lossen.

Tijdens de opleiding leer je alles van computers, netwerken en wat je daarop kunt aansluiten. Van een wireless internet connection router tot een netwerkprinter of de configuratie van informatiesystemen. Je leert hoe je allerlei hardware en software moet installeren. Daarnaast leer je hoe je mensen helpt als ze pc-problemen hebben, ook als ze er zelf niets vanaf weten.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding moet je aan de volgende eisen voldoen
  • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg)
  • Mbo-diploma niveau 2 van een verwante opleiding
  • Overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt nadat je je diploma hebt behaald gaan werken bij elk bedrijf dat gebruik maakt van computersystemen. Je kunt ook doorstuderen op mbo-niveau 4 ICT-beheer.

Duur
Deze opleiding duurt 2-4 jaar.