Niveau Niveau 4
Als manager/ondernemer in de horeca ben je eigenaar en/of bedrijfsleider van een horecabedrijf. Je kunt hierbij denken aan een restaurant of een cateringbedrijf. Omdat horecabedrijven vaak groot zijn delegeer je soms je werk aan afdelingschefs. Jij blijft verantwoordelijk voor de gang van zaken in het bedrijf. Op de opleiding leer je hoe je een horecabedrijf opzet en hoe je dit beheert. Je leert hoe je van je onderneming een winstgevend bedrijf kunt maken.
BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.
Met deze opleiding kun je een eigen horecaonderneming beginnen of als manager in een al bestaande zaak gaan werken. Als je op het hbo wilt doorstuderen kun je bijvoorbeeld de opleiding hotel- en hospitalitymanagement of hoger hotelmanagement gaan doen.
Duur
Deze opleiding duurt 3-4 jaar.