ROC ID College - Alphen aan den Rijn

Medewerker toezicht en veiligheid

Niveau 1

Tijdens de mbo-opleiding Assistent toezicht & veiligheid kom je te weten wat je moet doen als er een ongeluk is gebeurd. Ditgeldt voor mensen maar ook voor dieren. Je leert ehbo te geven. Daarnaast leer je een klein beetje over de wet en hoe je kunt herkennen wanneer er ietsgebeurt dat strafbaar is. Ook wordt je bijgebracht hoe je moetsurveilleren, dat wil zeggen dat je leert hoe je onveilige situatiesherkent terwijl je ergens rondloopt. Ook kom je nog wat te weten overgevaarlijke stoffen.

Als assistent toezicht & veiligheid heb je een scherpe blik. Je let erop dat er geen onveilige situaties ontstaan. Je zorgt ervoor dat niemand de regels overtreedt, hierbij kun je denken aan diefstal. Gebeurt dit wel, dan houd je de persoon aan en neemt de gestolen spullen in beslag. Je helpt mensen als ze in nood komen. Je informeert en registreert bezoekers en neemt soms de telefoon aan.

Toelatingseisen

Voor deze opleiding zijn geen speciale toelatingseisen

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de mbo-opleiding Assistent toezicht & veiligheid niveau 1 kom je te werken bij organisaties die zich bezig houden met toezicht in openbare ruimtes (zoals een winkelcentrum) bijvoorbeeld stadswachtorganisaties. Wanneer je de nodige werkervaring hebt, kun je doorgroeien naar medewerker stadstoezicht of verkeersregelaarJe kunt ook verder leren voor medewerker toezicht en veiligheid