Uitvoerend bakker

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Tijdens de mbo-opleiding Brood- & banketbakker leer je  allerlei soorten brood te bakken. Je leertook hoe je taarten, gebak en marsepein maakt. Verder leer je deapparatuur en machines te bedienen.

Als brood- & banketbakker maak je allerlei verschillende soorten brood: wit, volkoren, meergranen, waldkorn, roggebrood en krentenbrood. Je maakt ook andere lekkere dingen: taartjes, koekjes, cakes, gevulde koeken en saucijzenbroodjes. Je werkt volgens een planning. Je houdt de bakkerij en de machines goed schoon. Dat is belangrijk, want je werkt met voedsel.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma van de entreeopleiding
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Adres:
    Groen van Prinsterersingel 52
    2805 TE Gouda