Allround plaatwerker

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Ben je handig, heb je technisch inzicht en ben je nauwkeurig en precies? Dan is de opleiding Allround Plaatwerker misschien iets voor jou! Tijdens de opleiding tot allround plaatwerker leer je alles over het vervaardigen van verschillende plaatproducten. Je leert hoe je onderdelen moet verbinden en hoe je materiaal vervormt en bewerkt. Daarnaast leer je vervaardigde producten te controleren en te meten en machines en gereedschappen af te stellen.

Als allround plaatwerker bestaat je werk voor een groot gedeelte uit het handmatig en machinaal vervaardigen van verschillende plaatproducten. Je werkt daarbij voornamelijk met computergestuurde machines. Je maakt producten voor onder meer de machine- en apparatenbouw, telecommunicatie, computerindustrie of verkeerssystemen. Afhankelijk van het bedrijf waar je later werkt, bestaan jouw taken uit het ondersteunen van het productieproces en het samenstellen, monteren en isoleren van de verschillende onderdelen. Met de onderdelen die je hebt ontwikkeld, worden de plaatconstructies op locatie samengesteld. Als allround plaatwerker zorg jij ervoor dat alle werkzaamheden veilig worden uitgevoerd. Je bent verantwoordelijk voor je eigen veiligheid maar ook mede verantwoordelijk voor dat van je collega's. Je ben dan ook verplicht de voorgeschreven veiligheidsmiddelen te gebruiken en zorgt ervoor dat je collega's dat ook doen.  

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert de verschillende metaalsoorten kennen in de verschillende diktes. Technieken als booglassen en buigen krijg je onder de knie. Je leert werken met de verschillende machines en gereedschappen om de verschillende vormen te maken. Daarnaast leer je leiding geven aan collega’s en samenwerken in een team. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Groen van Prinsterersingel 52
    2805 TE Gouda