Assistent logistiek

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Tijdens de mbo-opleiding Assistent logistiek leer je wat werken in de logistiek precies inhoudt. Je leert hoe degoederenstroom in de groothandel verloopt. Daarnaast leer je wanneer je welketransportmiddelen en opslagmiddelen gebruikt.

Op het juiste moment op de juiste plaats zijn, daar draait het om in de logistiek. Als assistent logistiek moet je een goede conditie hebben. Je helpt namelijk bij het lossen van goederen. Je controleert of er niets beschadigd is en je kijkt of het juiste aantal goederen is afgeleverd. Daarna breng je de binnengekomen spullen naar het magazijn waar je ze opruimt. Daarnaast houd je je als Assistent logistiek medewerker bezig met het zogenaamde "orderpicken". Dat betekent dat je in het magazijn goederen die besteld zijn bij elkaar zoekt. Je wordt bij je werk begeleid door een ervaren collega.

BOL/BBL
Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten aan deze opleiding is het volgende vereist:

  • Je hebt nog geen diploma
  • Je hebt nog geen twee jaar ingeschreven gestaan bij een entreeopleiding
  • Je hebt 16 jaar of ouder

Let op: aan al deze eisen moet worden voldaan. Ben je op 1 augustus van het schooljaar 16 jaar of ouder? Dan mag je in augustus of januari starten met de entreeopleiding. Ben je nog geen 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar? Dan kan je pas het volgende schooljaar in augustus starten met de opleiding.

Om een BBL-opleiding te volgen moet je een baan hebben bij een erkend leerbedrijf voor minimaal 24 uur per week

Adres:
Jan Evertsenlaan 2
2224 SV Katwijk ZH