Schoonheidsspecialist

Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Sector

Ben jij een echte ijdeltuit en sta je uren voor de spiegel? Vind je het leuk om veel aandacht aan je uiterlijk te besteden? Maak er dan je werk van! Als schoonheidsspecialist ben je een expert in lichaams- en gezichtsbehandelingen. Je weet wanneer je iemand welke behandeling geeft. Om dit te bepalen doe je vaak eerst een huid- of lichaamsonderzoek. Je geeft gezichtsbehandelingen, zoals peeling, harsen, het aanbrengen van een masker of make-up. Je epileert en verft wimpers en wenkbrauwen. Ook geef je massages. Daarnaast adviseer je over make-up en schoonheidsproducten en verkoopt die. Na de behandeling reken je met de klant af

Tijdens de opleiding krijg je les in lichaamsbehandeling, gezichtsbehandeling, cosmetische nagel-, hand- en voetverzorging en schoonheidsverzorging. Maar je leert ook dingen die nodig zijn om een eigen bedrijf te runnen (personeelsbeleid, inkoop- en voorraadbeleid en financiële administratie).

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangtervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijkhiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling
  • Wat leer je?

    Je leert over verschillende huidtypes, welke producten en methoden je moet kiezen om de huid te behandelen en te verzorgen. Je leert hoe je daarna een behandelplan opstelt. Natuurlijk leer je ook veel over hygiëne, huidproblemen, huidverzorgingsproducten en lichaamsbehandelingen. De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Storm Buysingstraat
    2332 VW Leiden