Albeda College - Rotterdam

Leidinggevende travel en hospitality

Niveau 4

Vind je het heerlijk om met mensen te werken en houd je van organiseren? Wie weet is manager verkoop reizen dé baan voor jou! Als manager heb je de leiding bij een bedrijf in de reissector, zoals een reisbureau. Je bent er verantwoordelijk voor het reilen en zeilen. Je zorgt ervoor dat het personeel haar werk goed doet, neemt besluiten, en houdt budgetten en financiën in de gaten. Daarnaast los jij problemen op.

Als manager ben je een duizendpoot; je bent overal van op de hoogte, je kunt goed met mensen omgaan en je kan je zowel mondeling en schriftelijk goed uitdrukken. Bovendien heb je een zakelijke instelling. Regelmatig help je zelf mee bij het verkopen van reizen en verwante producten of diensten. Ook onderhandel je met leveranciers zodat je jouw klanten hun droomvakantie kunt bezorgen. Tijdens de opleiding leer je een personeelsbeleid opzetten en uitvoeren. Hoe kun je bijvoorbeeld nieuwe werknemers werven en selecteren? Hoe zorg je voor een goede werksfeer? Ook krijg je les in coachen. Verder leer je een begroting maken, bewaken en realiseren.

BOL/BBL
Dit is een BBL-opleiding.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, worden de volgende voorwaarden gesteld:
- vmbo-diploma gemengde leerweg (5 leervakken en 1 praktijkvak)
- vmbo-diploma theoretische leerweg (6 leervakken)
- Overgangsrapport havo 3 naar havo 4

Mbo-instellingen kunnen aanvullende eisen stellen, informeer hiernaar bij de instelling van je keuze

Toekomstmogelijkheden

Je kunt aan de slag in de reissector, in de sectoren vakantiereizen, zakenreizen of touroperating. Doorstuderen kan ook, je kunt bijvoorbeeld de hbo-opleiding Manager reizen gaan doen.