Albeda College - Rotterdam

Leidinggevende travel en hospitality

Niveau 4

Ben je een gangmaker en een echt organisatietalent? Dan zou jij het goed doen als leisure & hospitality executive! Als leisure & hospitality executive werk je bijvoorbeeld op een camping of bij indoor- en outdoorsportbedrijven. Je bedenkt een leuk activiteitenprogramma voor de gasten. Je organiseert de activiteiten en houdt in de gaten of alles op een goede en veilige manier gebeurt. Je bent het centrale aanspreekpunt voor de gasten en geeft leiding aan je collega’s. Is er iets aan de hand? Jij zorgt dat het wordt opgelost. Je hakt de knopen door, maakt werkschema’s en begrotingen. Vaak ben je flexibel inzetbaar op andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals de receptie of de souvenirwinkel.

Op school leer je hoe je een activiteitenprogramma kunt opzetten en uitvoeren. Je leert hoe je kunt leidinggeven en waar je op moet letten om de veiligheid van activiteiten te bewaken. Verder leer je omgaan met verschillende doelgroepen en hulp verlenen bij ongelukken.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- Diploma vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
- Overgangsbewijs havo of vwo 3 naar 4;
- Diploma op mbo-niveau 3.

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze

Toekomstmogelijkheden

Als leisure & hospitality executive kun je bijvoorbeeld aan de slag bij campings, bungalowparken, attractieparken, speeltuinen en indoor-outdoorsportbedrijven. Je kunt ook verder leren en een hbo-opleiding gaan volgen, zoals vrijetijdsmanagement of hoger toeristisch & recreatief onderwijs.