ROC ID College - Alphen aan den Rijn

Manager retail

Niveau 3

Houdt jij je hoofd koel in stressvolle situaties, kun jij goed met mensen omgaan en ben je een kei in organiseren? Dan is de opleiding tot afdelingsmanager wellicht iets voor jou! Tijdens de opleiding tot afdelingsmanager leer je om leiding te geven aan verkoopmedewerkers in een winkel. Je leert hoe je een winkel mooi kunt aankleden en hoe je artikelen aantrekkelijk presenteert. Je krijgt ook les in geldzaken zoals hoe je aan het eind van de dag een balans opmaakt.

Als afdelingsmanager run je een afdeling van een winkel/onderneming. Je geeft leiding aan de verkopers, voert beoordelingsgesprekken en neemt personeel aan. Daarnaast neem je de financiële kant voor je rekening: je maakt elke dag de balans op en houdt de administratie bij. Als afdelingsmanager houdt je ook de winkelvoorraad in de gaten en bestel je artikelen. Je zorgt dat de winkel er aantrekkelijk uitziet voor klanten, voert verkoopgesprekken met klanten en rekent artikelen af. Ook denk je na over hoe de winkel verbeterd kan worden.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg met doorstroomvoorwaarden
- lbo-, vbo-, of mavo-diploma
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
- diploma verwante beroepsopleiding op niveau 2


Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Na afronding van de opleiding tot afdelingsmanager ben je in staat om leiding te geven aan een afdeling van een winkel of winkelketen in de detailhandel. Daarnaast kun je doorleren voor filiaalmanager.