Let op: deze informatie komt uit het archief en is niet meer actueel.
Niveau
Duur
Sector

Als ondernemer in een bakkerij ben je oprichter en/of eigenaar van een bakkersbedrijf. Je staat zelf niet zo vaak brood en gebak te maken maar je houdt je meer bezig met de personeelszaken en de administratie van je bakkerij. Tijdens de opleiding leer je wat erbij komt kijken om een bakkerszaak op te zetten en hem draaiende te houden.

BOL/BBL
Deze opleiding kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toelatingseisen

  • Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo)
  • Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo-niveau 2, of 3)
  • Havo en vwo: een overgangsbewijs van leerjaar 3 naar leerjaar 4
  • Een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
  • Wat leer je?

    Je leert het bakkersvak tijdens de opleiding ondernemer bakkerij. Je leert een winkel runnen en voortdurend verbeteringen door te voeren. Ondernemersvaardigheden zijn onderdeel van deze opleiding, en daar hoort ook leidinggeven bij. De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

    Adres:
    Sterrenlaan 10
    5631 KA Eindhoven