Applicatie- en mediaontwikkelaar

SOD Next Studie-informatie

Over deze opleiding

Niveau
Duur
Sector

Tijdens de MBO-opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar leer je alle aspecten die te maken hebben met de ontwikkeling van applicaties, programma┤s of instrumenten op decomputer. Je leert hoe je applicatieapparatuur kunt testen, ontwerpen,bouwen en onderhouden. Je krijgt vakken als systeemontwerp ensysteemrealisatie. Daarnaast leer je om goed samen te werken omdat je als applicatieontwikkelaar vaak in een teamwerkt.

Als applicatie- en mediaontwikkelaar heb je de kans om computerprogramma’s voor bedrijven zo goed mogelijk te maken. Je ontwikkelt besturingsprogramma┤s, netwerkprogramma┤s, games en allerlei andere interactieve software voor het bedrijf waar je een project voor doet. Je adviseert over automatiseringsmogelijkheden en gebruiksmogelijkheden van verschillende softwarepakketten. Omdat je vaak onder tijdsdruk werkt moet je beschikken over een stevig zenuwstelsel.

BOL/BBL
De opleiding Applicatie- en mediaontwikkelaar kun je volgen in BOL of BBL, dat hangt ervan af bij welke instelling je de opleiding wilt gaan volgen. Kijk hiervoor bij de instelling van je keuze.

Deze instellingen hebben ook een open dag

ROC van Amsterdam MBO College Zuidoost - Amsterdam zuidoost

Applicatie- en mediaontwikkelaar
Open dag Amsterdam
Locatie:
Tijd: 16:00 - 20:00

Techniek College Rotterdam - Rotterdam

Software developer bol
16
jun
Open dag
Locatie:
Tijd: 14:00 - 17:00

Techniek College Rotterdam - Rotterdam

Software developer bol
16
jun
Open dag
Locatie:
Tijd: 14:00 - 17:00
Adres:
Johan de Wittlaan 11
3445 AG Woerden