ROC A12 - Locatie Ede, Bovenbuurtweg 7

Autotechnicus

Niveau 2

Als jij een passie hebt voor auto's en motoren en hier graag aan sleutelt, dan is deze opleiding iets voor jou. Als voertuigtechnicus (of automonteur) weet je alles van motorvoertuigen. Dit kunnen auto's zijn of motoren. Je geeft onderhoudsbeurten en inspecteert de voertuigen. Aan de hand van een checklist voer je controles uit. Ook doe je reparaties en maak je proefritten. Soms maak je een reparatieverslag voor een leidinggevende. Verder maak je voertuigen afleveringsklaar en breng je accessoires aan.

Tijdens de opleiding Voertuigtechnicus doe je technisch inzicht op en leer je hoe motorvoertuigen in elkaar zitten. Koelsystemen, dieselsystemen, wielen en banden en hydraulische remmen,elektro, en verlichting: het komt allemaal aan bod. Ook word je geschoold op het gebied vankwaliteit, presentatie en organisatie. Je leert hoe je op een goede en veilige manier controles en reparaties uitvoert.

Toelatingseisen

Om te worden toegelaten tot deze opleiding, moet je aan de volgende eisen voldoen:
- vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg met doorstroomvoorwaarden

Instellingen kunnen nog andere eisen stellen. Informeer hiervoor bij de instelling van je keuze.

Toekomstmogelijkheden

Je kunt later in dienst gaan bij een autogarage. Na verloop van tijd zul je steeds meer ervaring opdoen en zijn er vervolgstudies op het gebied van motorvoertuigentechniek mogelijk.